Nationale Voorleesdagen

Eend is mopperig. Haar vijver is opgedroogd en er is niemand die met haar wil spelen. Tenminste… dat vindt zij. Want ze wil niet gaten graven met hond. Niet met Varken in de modderpoel. Niet kraaien met Haan. Niet soezen met Schildpad. Niet een lekker hapje eten met Geit. Dus… NIEMAND wil met haar spelen. En dan wordt ze ook nog achtervolgd door een grijs wolkje dat boven haar hoofd steeds donkerder en groter wordt.

Moppereend, geschreven door Joyce Dunbar, is verkozen tot Prentenboek van het jaar 2020 en zal centraal staan tijdens de Nationale Voorleesdagen 2020.

Voor bibliotheken, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven heb ik hiervoor een speciale editie van de Muzikale Verhalenkamer opgezet.
Hiermee combineer ik mijn huidige passie met mijn oude liefde: het jeugdbibliotheek werk.

We kruipen in de wereld van het prentenboek; ik lees het boek interactief voor en we gaan met zijn allen zingen en muziek maken. Aan wat voor geluiden denk je bij het verhaal? En wat voor muziek kun je maken rondom het thema van het boek?

Tijdens de aftrap van de Nationale Voorleesdagen op 22 januari zijn we te vinden in de Centrale Bibliotheek van Den Haag voor het Voorleesontbijt. Ook wordt het muzikale programma rondom Moppereend op 25 januari ook bij Music Monkeys zelf gegeven. Reserveer je plek hier.

Interesse in dit programma bij jouw locatie? Vul onderstaand formulier in.

Aanvraag voor organisatie