Over Josette & Music Monkeys

Als peuter wilde ik mee naar de muziekles van mijn zus, die twee jaar ouder is. Het was eigenlijk voor kleuters bedoeld, maar ik vond dat ik dat ook wel kon.
Muziek was bij mij thuis een vanzelfsprekend onderdeel van de opvoeding, er werd altijd wel gezongen en piano of gitaar gespeeld.

Voor mij is muziek dan ook een essentieel onderdeel van de opvoeding. En daar hoef je echt geen muzikaal genie voor te zijn. Plezier is het belangrijkste om een kind enthousiast te krijgen. En voor een baby is de zang van haar ouders het allermooiste geluid, ook al vinden de ouders dit zelf niet. Juist door hier spelenderwijs samen mee bezig te zijn, kun je de ontwikkeling van je kindje stimuleren.

Omdat dit niet in ieder huishouden vanzelfsprekend is, wil ik anderen hier graag mee op weg helpen.
Niet alleen om een gezellig uurtje bij mij te hebben, maar om het mee naar huis te kunnen nemen.

Met Music Monkeys bied ik muziekactiviteiten aan voor kinderen vanaf 4 maanden.
Een aantal ochtenden per week geef ik deze activiteiten in mijn mooie leslocatie op de Witte de Withstraat 28. Daarnaast worden ze op aanvraag op locatie gegeven, bijvoorbeeld in bibliotheken, kinderdagverblijven en op verjaardagspartijtjes.
Al mijn activiteiten zijn interactief, ook de ouders/begeleiders worden erbij betrokken. Stilzitten hoort er dus niet bij!

Taal

Mijn activiteiten zijn ook geschikt voor mensen die de (Nederlandse) taal niet machtig zijn. Voor anderstalige ouders en kinderen zijn liedjes een geweldige manier om kennis te maken met de Nederlandse taal.
Daarnaast heb ik ervaring met het werken met kinderen met TOS (Taalontwikkelingsstoornis), waardoor ik gebruik kan maken van visueelondersteunde middelen, zoals een kamishiba, pictogrammen, passende spelmaterialen en gebarentaal bij liedjes. Om dit nog verder te kunnen toepassen volg ik de cursus Nederlands met Gebaren.

Dieren

Dieren + kinderen + muziek; voor mij hoort dat bij elkaar. In al mijn lessen komen dan ook liedjes over dieren voor, een les zonder dierenliedje is geen feest! Ook gebruiken we instrumentjes in de vorm van dieren en doen we geluiden en bewegingen van dieren na. Mijn eerste muziektheatervoorstelling voor peuters ging zelfs over dieren.
Apie hoort dan ook helemaal thuis bij Music Monkeys en komt bij de lessen voor baby’s en dreumesen altijd een kijkje nemen.

Met mijn eigen monkeys; Rowan & Oscar