Cursussen (0 – 7 jaar)

Gedurende het jaar worden er meerdere lessenreeksen gegeven voor baby’s, dreumesen, peuters en kleuters. De allerkleinsten komen samen met een ouder/verzorger naar de muziekspeelgroep, de kleuters doen zelfstandig mee aan speelse lessen.

Baby’s, dreumesen & peuters (0 – 4 jaar)

De jongste baby’s raken verwonderd door alle klanken, zang en bewegingen. De dreumesen worden enthousiast van de kiekeboe-liedjes en van het ontdekken van alle muziekinstrumenten en spelmaterialen!

In de activiteiten voor baby’s en dreumesen worden de zintuigen volop gestimuleerd. Er worden veel liedjes gezongen met de kindjes op schoot, waarbij praktische liedjes over opruimen en tandenpoetsen bij veel ouders favoriet zijn! We gaan samen bewegen en dansen op verschillende soorten muziek. Ook massageversjes en muzikale klankenspelletjes komen voorbij. 

De peuters ervaren muziek in zijn geheel: met luisterspelletjes, zingen, zelf op instrumenten spelen en dansen. Van oer-Hollandse kinderliedjes tot klassiek en salsa!

Op een speelse manier komen de kinderen samen met hun ouder/verzorger in aanraking met muziek. Samen muziek maken versterkt de ouder-kind band en zorgt bovendien voor veel plezier!

Lesopbouw

De lessen duren 45 minuten. 10 Minuten van te voren is er al inloop om iets te drinken. Voor de kinderen belangrijk om een overgang te hebben en te kunnen wennen aan de ruimte en andere deelnemers, voor de ouders fijn om te socialiseren!
Elke les begint en eindigt op dezelfde manier. Ook zullen een aantal bekende liedjes/oefeningen terugkomen, omdat jonge kinderen behoefte hebben aan vaste patronen en herhaling. Om het ook voor de ouders leuk te houden komt er elke les ook nieuw materiaal in voor 😉
Apie houdt ook veel van muziek en komt bij de baby’s en dreumesen dan ook altijd een kijkje nemen. Voor de kinderen is dit een vertrouwd element, ze kijken elke keer weer uit naar zijn komst!

Kleuters (4 – 7 jaar)

De kleuters gaan – net als bij de allerjongsten in de muziekspeelgroepen – op een speelse manier kennismaken met muziek, zang, dans en bewegen. Alleen doen zij dit zonder hun ouders. Plezier staat voorop, omdat de kinderen dan vanzelf openstaan om te leren.

We zingen liedjes die aansluiten bij de belevingswereld en bedenken ook samen teksten. Er wordt kennis gemaakt met verschillende muziekstijlen en de bijbehorende muziekinstrumenten. Met bewegen en percussie leren we over ritme en tempo. Ook wordt er een begin gemaakt met het leren lezen en noteren van muziek (zowel notenschrift als grafische notatie).
We gaan op muzikale ontdekkingsreis!

Lesrooster en inschrijving